Textele greu de parcurs vă ucid UX-ul

Textul/conținutul este încă o parte importantă a experienței utilizatorilor (UX), iar lizibilitatea este un obiectiv crucial pentru a face toate elementele de pe ecran să se situeze în așa fel care încât să îmbunătățească UX-ul în timp ce vă transmite mesajul. Pe scurt: o slabă comprehensibilitate a textului vă ucide UX-ul!

De ce este importantă parcurgerea ușoară a textului pentru UX?

Jakob Neilson, care scrie pentru grupul Neilson Norman, face o distincție între designul vizual al site-ului web și conținutul său scris atunci când spune că există o diferență în modul în care o companie arată pe hârtie și cum arată online. Tonul conținutului și fluxul stabilesc vocea mărcii dvs., în timp ce designul vizual UX și UI îl face accesibil. Nielson subliniază faptul că, conținutul trebuie să fie lizibil, lizibil și iar lizibil! Și nu în ultimul rând cuprinzător…pentru ca vizitatorii să poată rămâne pe pagină timp îndelungat: „Utilizatorii nu vor citi conținutul web decât în cazul în care textul este clar, cuvintele și propozițiile sunt simple și informațiile sunt ușor de înțeles.” Adresează direct structura propoziției și complexitatea copywritingului, iar sfaturile care stau la bază vor putea fi aplicate designului UX și va rezulta…lizibilitatea. Capacitatea de citire este și mai importantă datorită creșterii utilizării dispozitivelor mobile. Obținerea mesajului este mai dificilă atunci când aveți mai puțin conținut flexibil pe ecran cu care să lucrați, motiv pentru care găsirea unui echilibru adecvat între atracția vizuală și aplicația practică este crucială. Cum puteți face ca, conținutul dvs. să arate la fel de bine precum sună, în special pe telefonul mobil?


Sursa: Udemy

Sfaturi pentru îmbunătățirea capacității de citire utilizând tactici de design UX

Lizibilitatea este ușor de îmbunătățit atunci când urmați câteva tactici simple de design. Aceste tactici sunt universale, ceea ce înseamnă că ele vor contribui la îmbunătățirea lizibilității indiferent de copia de conținut, deci nu ezitați să le folosiți.

  1. Gândiți-vă la spațiere: Spațiul negativ care înconjoară elementele de conținut de pe pagină este la fel de important pentru a fi proiectat ca și copia însăși. Prea mult spațiu negativ, iar conținutul se simte deconectat și în afara locului. Prea puțin spațiu negativ, iar conținutul se simte îngrozit și complicat. Echilibrul este scopul tău.
  2. Culoare și contrast: designerii mobili moderni sunt vinovați de reducerea contrastului dintre fundalurile paginii și textul din prim-plan. Acest lucru face totul mai greu de citit și micșorează impactul copiei / conținutului. Contrastul culorilor și al contrastului ajută utilizatorii să facă diferența între elementele interactive și pasive, cum ar fi linkurile și textul îndrăzneț, iar aceste elemente generează trafic pe întregul site și încurajează utilizatorii să convertească.
  3. Dimensiunea contează: Mai mare nu este întotdeauna mai bun, cel puțin în ceea ce privește lizibilitatea conținutului și utilitatea designului UX. Când măriți un element pe ecran, adesea trebuie să micșorați alții pentru a păstra totul pe pagină. Aceasta înseamnă că este posibil să trebuiască să sacrificați un anumit conținut pentru a face alt conținut mai proeminent și acest lucru afectează lizibilitatea. Elementele de text care sunt prea mari devin obstructive, iar elementele de text care sunt prea mici devin greu de citit.
  4. Găsiți-vă fontul: Un font rău vă poate ucide conținutul mai repede decât orice. Evitați fonturile care se apropie de excesele inutile, deoarece sunteți obligat să sacrificați lizibilitatea pentru estetică. O regulă bună de urmat pentru designul desktop și mobil este utilizarea unui font puternic pentru serif pentru titluri și un font Serif lizibil pentru copia body.


Sursa: Design Bombs

Păstrați totul simplu

„Keep it simple” este o mantra obișnuită folosită pentru a reaminti designerilor să nu supracomplice designul UX. Mai simplu este întotdeauna alegerea mai bună. Amintiți-vă, copie este modul în care compania dvs. sună la un vizitator, dar modul în care structura și stilul copia definește aspectul mărcii dvs. Internetul a fost întotdeauna o privire în primul rând, ascultă târziu piață, astfel încât doriți să vă asigurați că design-ul dvs. UX ajută conținutul dvs. a face o prima impresie bună.