Proiectarea barei de navigare ideale

Navigation bar-ul nu este un concept complicat. Este într-adevăr doar o listă de linkuri menite să îndrepte spectatorii în jurul paginii tale. Dar această simplitate îi contrazice importanța; în realitate, este unul dintre aspectele cele mai importante ale designului site-ului dvs.

Un „nav bar” poate fi considerat ancora de navigație a designului dvs. web. Este o parte crucială a UX-ului fiecărui spectator, dar este, de asemenea, un element de design influent care contribuie la timpul petrecut pe site, ratele de respingere și conversiile.

Componentele must – have ale unei bări de navigare de calitate

În primul rând, bara dvs. de căutare nu este locul potrivit pentru a deveni fancy. Mai mult decât atât, față de multitudinea de elemente prezente la fața locului, bara dvs. de căutare ar trebui să se apropie de convențiile tradiționale de design web și să rămână în concordanță cu ceea ce așteaptă utilizatorii.

Fiecare nav bar bun ar trebui proiectat cu următoarele elemente în minte:

Simplitate

Ar trebui să fie simplu și clar, cu text ușor de citit.

Scurtați totul!

„Zonele imobiliare” adică spațiile goale vin la un cost premium în bara de navigație. Păstrați textul scurt; de exemplu. „Contactați-ne” în loc de „Faceți click pentru a ne contacta” sau „Blog” în loc de „Citiți blogul nostru”.

Consistență

Fiind ancora navigației dvs., bara de căutare ar trebui să fie consecventă în formă și funcție în toate paginile.

Vizibilitate

Simplu nu înseamnă plictisitor. Bara de navigație ar trebui să apară și să prindă ochii; nu ezitați să utilizați contrast, scheme de culori și alte trucuri vizuale pentru a evidenția elementele pe care se poate da click.

Utilitate

Cel mai important este că bara dvs. navigație ar trebui să răspundă la întrebări - să nu le creeze.


Sursa: KissPNG

Proiectarea barei de căutare perfecte

Odată cu trecerea în revistă a celor mai bune practici convenționale de proiectare a barei de căutare, cum puteți proiecta un nav bar care este perfect pentru marca dvs.? Acest lucru se referă la o serie de întrebări pe care va trebui să le adresați privitor la natura site-ului dvs. web, mărcii reprezentate de dvs. și a pieței dvs. de desfășurare.

1. Începeți cu un plan

Primul pas este să puneți totul în evidență și să obțineți un simț pentru care elementele de navigație sunt cele mai importante pentru site-ul dvs. Web. Uitați-vă la sitemap-ul dvs. și obțineți un simț pentru câte pagini aveți și cum fiecare pagină se conectează la celelalte. Așteptați să vă proiectați bara de navigație până când veți avea aceste elemente aliniate, deoarece acestea vor forma baza pentru care link-urile să fie incluse în navigația dvs. de nivel superior.

2. Selectați un stil

Barele de navigare pot fi așezate oriunde pe site-ul dvs., de obicei așezate în partea superioară, stângă sau în partea dreaptă a paginii. Nu există o alegere corectă pentru locul în care să-l plasați, deoarece fiecare stil are avantaje proprii.

Puteți opta pentru un design orizontal poziționat în antetul sau subsolul paginii, pentru o bară de căutare vertical situată în partea stângă sau dreaptă a paginii de index ori chiar un meniu tip hamburger, popular în rândul versiunilor și aplicațiilor mobile.


Sursa: Techameplus

3. Luați în considerare elementele care trebuie incluse

Acum că ați selectat un stil, reveniți la sitemap-ul dvs. și selectați categoriile pe care să le includeți. Aici, va trebui să luați alte decizii, cum ar fi dacă să includeți submeniuri pentru fiecare opțiune. Poate fi tentant să se creeze submeniuri extinse în scopul de a oferi cititorilor informații, însă utilizatorii ușor de rulare pot fi copleșiți de prea multe categorii.

4. Stabiliți indicii de navigație

După cum am menționat mai sus, o parte a creării unui mare nav bar este crearea unei experiențe intuitive. Utilizați indicii de navigare, cum ar fi includerea siglei dvs. de marcă primară în colțul din stânga sus al paginii și făcând pictograma să redirecționeze utilizatorii către pagina dvs. de pornire. Cei mai mulți cititori se așteaptă la acest lucru și este enervant când un site îl ignoră.

Concluzii…

Nu există un lucru precum bara de navigare perfectă - dar există nav bar-uri care ar putea fi perfect pentru marca dumneavoastră. Fiecare ar trebui să fie proiectat având publicul țintă al site-ului în minte. Oricare dintre strategiile de mai sus poate fi eficientă, dar depinde de dvs. și de agenția dvs. de proiectare să vă dați seama cât de bine să utilizați aceste elemente.