Video marketing: merită folosit?

Ar trebui să utilizați marketingul video? Acesta a devenit, cu siguranță, o metodă foarte populară pentru promovare, dar cât de eficientă este și este oare potrivită pentru brandul dvs.?

Ca agenție de top în web design, am dorit să vă împărtășim gândurile pe această temă și să oferim răspunsurile de care aveți nevoie pentru a lua o decizie de afaceri - în cunoștință de cauză.

Dacă o imagine valorează cât o mie de cuvinte, câte cuvinte valoarează un video, un flux constant de imagini?

Ce este marketing-ul video?

Într-un cuvânt, marketingul video este integrarea tehnologiei video în eforturile de marketing pentru a crea un tip de conținut mai atrăgător, ușor digerabil. Acesta poate fi folosit în mai multe moduri pentru a ajuta la construirea relațiilor cu clienții, pentru a oferi suport clienților, pentru a promova serviciile și produsele, pentru a vă promova brandul, pentru a oferi conținut viral și multe altele.

Afacerea dvs. creează sau determină pe cineva să creeze conținut video, care este un proces similar cu crearea de conținut în alte moduri atunci când vine vorba de planificare și scop. Executarea reală este puțin diferită de realizarea unui blog sau a unei pagini albe, dar, la bază este doar o altă metodă de marketing de conținut.

 

Acest tip de marketing a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani și tehnologia a permis consumul video mult mai ușor și mai rapid. Cu peste un miliard de utilizatori pe YouTube, este evident că, conținutul video este unul preferat de utilizatorii care doresc să „digere” mai multe informații în timp mai scurt.

Unde găsim video marketing


Sursa: Gary Vaynerchuk

Nu este surprinzător faptul ca YouTube este cea mai „tare” platformă când vine vorba de locația publicării video. Dimensiunea pură a platformei, combinată cu concentrarea primară, face ca aceasta să fie o locație care trebuie utilizată pentru videoclipuri, chiar dacă le publicați și în altă parte.

Facebook este următoarea cale populară pentru videoclipuri. Mărimea platformei social media vine împreună cu implicarea publicului și, de asemenea, lansarea Facebook Live – un aspect revoluționar pentru streaming-ul live.

Instagram și Twitter au o prezență decentă în domeniul conținutului video, cu toate acestea ambele sunt folosite mai puțin frecvent, iar conținutul este puțin mai eficient decât utilizarea Facebook. Cu toate acestea, dacă acestea sunt punctele dvs. principale de contact social media adresat clienților, acestea ar trebui să fie și cele cel mai des folosite.

LinkedIn poate fi, de asemenea, utilizat pentru conținut video, dar nu este folosit la fel de mult sau cu aceeași eficacitate ca și alte platforme.

Ultima, și cu siguranță cea mai mică (în România!), este Snapchat. Aproape nimeni nu o folosește și nu s-a dovedit a fi eficientă pentru marketing, așadar eforturile de investiție dedicate acestui canal ar trebui evitate.

Beneficii ale marketingului video


Sursa: Urs Digitally

Principalul atuu al utilizării marketingului video este ușurința de utilizare. Toată lumea știe cum să vizioneze un videoclip; este simplu punct-și-click. Ele sunt, de asemenea, minunate pentru crearea de angajament și creșterea gradului de păstrare a informațiilor. În cele din urmă, videoclipurile sunt fantastice când vine vorba de tehnicile SEO.

Referindu-se la mai multe anchete în întreaga industrie, datele pe care le-am elaborat arată că:

  • peste 90% dintre persoane au urmărit o formă sau alta de conținut video de prezentare, fie despre un produs, fie despre un serviciu
  • peste 70% dintre companiile care utilizează marketingul video au raportat o creștere a vânzărilor
  • peste 75% dintre companiile care utilizează marketingul video au raportat o creștere a traficului web
  • peste 80% dintre consumatori au fost convinși să cumpere un produs sau un serviciu bazat pe un videoclip al acelei afaceri
  • aproape 50% dintre companiile care utilizează videoclipuri pentru a oferi asistență clienților au raportat o scădere a solicitărilor directe de asistență pentru clienți
  • peste 85% dintre consumatori au raportat că ar dori să vadă mai multe videoclipuri de la brandurile lor preferate.

Ce să mai?! Vorbim de numere excelente care acceptă utilizarea videoclipurilor pentru marca dvs.!

Concluzia este că cel mai probabil ar trebui să utilizați marketingul video pentru a vă ajuta și a vă promova marca. Nu este doar o metodă dovedită, eficientă, ci și de o popularitate uriașă, alături de o modalitate preferată de primire a informațiilor.

Pe lângă varietatea de moduri în care poate fi utilizată, împreună cu numeroase opțiuni de platformă de împărtășire, fiecare afacere poate beneficia de pe urma marketing-ului video pentru a crește traficul și vânzările, ceea ce la rândul său ajută la creșterea liniei de bază.