Icon design pentru pagina ta web

Indiferent dacă vă apucați să realizați un redesign al unei pagini deja existente ori tocmai v-ați apucat de conceperea unui design cu totul nou, designul icoanelor este un pas important pe care mulți oameni au tendința să îl abandoneze și să-i diminueze importanța.

De fapt, icoanele sunt la fel de importante ca și designul de conținut și site-ul personalizat. Acestea reprezintă o parte fundamentală a experienței utilizatorilor (UX), care facilitează navigarea site-urilor web, oferindu-vă, de asemenea, posibilitatea de a vă juca cu modele și de a arăta un pic de personalitate între timp.

Ce este un bun icon design, o bună proiectare?

În timp ce este imposibil să se standardizeze ceea ce este și nu este o pictogramă bună, există câteva lucruri de reținut atunci când creați icoane pentru site-ul dvs. web. Pentru început, icoanele ar trebui să fie relevante. Paginile de start sunt denumite „home” sau case pentru un motiv întemeiat și imaginați-vă cât de confuzi ar fi oamenii dacă am schimba pictograma preferată dintr-o inimă într-un copac. În cele din urmă, obiectivul dvs. este să utilizați imagini simple pentru a comunica cititorilor ce acțiune reprezintă fiecare pictogramă.


Sursa: Dribble

Pictogramele au rolul de a atrage atenția

În timp ce nu doriți ca pictograma dvs. să fie prea strălucitoare și complicată, nu ar trebui să fie atât de limpede încât să se amestece cu fundalul site-ul dvs. și să treacă neobservată. La urma urmei, majoritatea icoanelor servesc unui scop și ar trebui să atragă atenția vizitatorului asupra unui punct de meniu/acțiune. Gândiți-vă cât de ușor este să observați rating-ul produselor pe un site ca Amazon atunci când produsele au o pictogramă de cinci stele alături de numele lor.


Sursa: Iconion

Icoanele cresc lizibilitatea

Icoanele nu sunt doar pentru navigare, ele pot, de asemenea, ajuta la separarea textului simplu și adăugarea unui gram de fler atât de necesar pentru conținutul dvs. La fel cum „condimentăm” articolele din ziar ori reviste glossy cu fotografii care mai de care, putem adăuga, de asemenea, icoane pentru a ajuta la descompunerea unor blocuri de text mari și plictisitoare și pentru a face lucrurile mai ușor de citit și de înțeles. O modalitate populară pe care site-urile web o utilizează este cea de adăugare a unei liste cu pictograme în locul punctelor standard tip bulină.


Sursa: Sodafish

Icon Design și Ierarhia vizuală

Probabil că știți deja asta: cu cât arată mai bine site-ul dvs., cu atât mai probabil este să transformați vizitatorii din lead-uri în clienți efectivi. Ierarhia vizuală este știința din spatele construirii site-urilor estetice care sporește traficul și ratele de conversie. Acest principiu de design web poate fi folosit cu designul icoanelor, văzând modul în care dimensiunea, schema de culori și plasarea icoanelor influențează aspectul final al site-ului.

Pentru persoanele care nu au experiență în ierarhia vizuală, aceasta poate fi o provocare. Prea multe icoane îngreunează citirea, însă prea puține pictograme fac site-ul gol și plictisitor. Cu toate acestea, atunci când se face în mod corespunzător, cu o cercetare în prealabil și o înțelegere completă a ierarhiei vizuale, pictogramele pot face ca site-ul dvs. să iasă cu adevărat în evidență!


Sursa: Good Stuff No Nonsense