Design modular: construirea unui website care crește odată cu afacerea dvs.

Procesul tradițional de dezvoltare a site-urilor web încearcă, de obicei, să rezolve problemele site-ului actual al unei companii; dacă are conținut învechit sau legături întrerupte, are nevoie de un aspect revigorat, nu are cele mai recente funcții și funcționalități sau deoarece nu mai generează cele mai bune oportunități pentru afacerea dvs.

Paginile sunt dezvoltate independent pe baza conținutului și se remarcă și izolarea altor pagini din cadrul site-ului.

Web design modular: o abordare alternativă

O modalitate mai modernă de abordare a dezvoltării site-ului utilizează un concept numit design modular (sau design atomic așa cum este uneori cunoscut). Designul modular a revoluționat modul în care sunt construite site-urile web. Procesul implică crearea unui sistem flexibil de componente independente, reutilizabile, spre deosebire de o colecție statică de pagini.

Sistemul de componente este, în esență, o bibliotecă de module care pot fi amestecate și potrivite, utilizate și recompuse pentru a se adapta conținutului nou, după caz. Gândiți-vă la module ca la niște blocuri de lego care pot fi aranjate pentru a se încadra într-un model rectangular de rețea pe o pagină web. De exemplu, puteți avea module pentru navigație, blocuri de conținut, galerii foto etc.

Modul în care aranjați modulele pentru a crea noi pagini depinde în întregime de dvs. Și pe măsură ce conținutul dvs. trebuie să evolueze, puteți adapta modulele existente în bibliotecă sau puteți construi altele complet noi!


Sursa: IBAY

Beneficiile web design-ului modular

Potențial de creștere

Lumea se mișcă repede, și odată cu evoluția apar noi oportunități. În ceea ce privește site-ul dvs., acest lucru poate însemna un conținut nou, noi formate de conținut sau o tehnologie complet nouă. Frumusețea designului modular este că este pregătit pentru viitor. Oferă site-ului dvs. flexibilitatea de a crește și de a evolua în timp. Puteți adăuga noi tehnologii și funcții fără a fi nevoie să efectuați o reproiectare completă a site-ului.

Paginile noi pot fi lansate rapid

Dezvoltarea de site-uri web folosind un sistem modular vă permite să lansați mai rapid și să adăugați pagini noi și conținut în timp scurt. Este relativ ușor să dezvolte noi module și nu necesită un ciclu complet de proiectare, dezvoltare, QA etc. pentru a le lansa.

Designul modular este ușor de întreținut și modificat

Unul dintre cele mai mari avantaje ale designului modular este că nu aveți nevoie de un dezvoltator pentru a adăuga conținut nou. Echipele de marketing pot crea pagini noi folosind biblioteca de module fără a fi nevoiți să implice un dezvoltator sau să se atingă de vreo linie de cod.

Iar când vine vorba de întreținere, este ușor să fie grăbit, să se testeze și să se ajusteze rapid conținutul, în timp real. Acesta este unul dintre beneficiile majore ale acestui tip de filozofie de design. În loc să creați conținut despre care credeți că publicul vizat se va implica, puteți să vă ajustați strategia de conținut pe baza datelor și preferințelor reale ale publicului vizat.


Sursa: The Creative Momentum

Provocările designului modular

Anticipați cerințele viitoare

Cu design modular, există mai multă atenție îndreptată spre viitor, sprea a avansa, deoarece trebuie să anticipați la o scară mai mare, să vedeți acel „bigger picture”. Nu construiți doar pagini pe baza conținutului pe care îl aveți; trebuie să anticipați orice tip de conținut care ar putea coborî probabil în jos. Modulele trebuie să fie suficient de generice pentru a satisface aceste cerințe viitoare și trebuie să fie flexibile.

O bună organizarea este esențială

Cu un sistem modular, convențiile de organizare, etichetare și numire sunt cheia succesului tău. Când lucrați cu atât de multe piese individuale, un sistem de design bine organizat vă permite să treceți fără probleme de la design și dezvoltare la marketing.


Sursa: A Medium Corporation