De ce iubește lumea WordPress-ul?

WordPress este unul dintre cele mai populare sisteme de management al conținutului web. Dacă vă pregătiți să reproiectați un site web, este probabil că această modalitate a apărut în căutările dvs. și s-ar putea să vă întrebați despre ce e vorba. Așa cum era de așteptat există o serie de motive pentru care WordPress domină pe web.

1. Este gratuit

WordPress este un software tip open source. Dacă nu sunteți familiarizat cu termenul, open-source se referă la acordurile de licențiere care mențin codul sursă al software-ului deschis publicului. Din perspectiva dezvoltatorului, păstrarea software-ului drept open-source îi permite să se răspândească mai mult și mai repede, simultan cu valorificarea puterii unei întregi comunități pentru a-și dezvolta în continuare codul. De la sfârșitul utilizatorului, open-source înseamnă că este gratuit și că nu există nici o „

2. Are o comunitate uriașă

Cultura open-source funcționează cu adevărat atunci când o mulțime de oameni folosesc și răspândesc software-ul în cauză și, în cazul în care nu este deja clar, WordPress este destul de popular pe web. Peste 25% din toate site-urile folosesc WordPress drept bază. Ca rezultat, există o vastă bogăție de comunități online care oferă suport și dezvoltă plug-in-uri pentru WordPress. În prezent, software-ul are peste 40.000 de plug-in-uri care își împing capabilitățile dincolo de funcționalitățile implicite.


Sursa: Udemy

3. Este intuitiv și ușor de utilizat

O serie de alte sisteme de management al conținutului oferă o mulțime de opțiuni de control și funcționalitate, dar asta se traduce, de obicei, printr-o „curbă” abruptă de învățare. WordPress, pe de altă parte, este extrem de intuitiv. Dacă codarea în HTML și CSS nu sunt atuurile dvs., WordPress vă permite să lansați și să gestionați eficient un site web fără a apela neapărat la serviciile unui dezvoltator web. De exemplu, software-ul vine cu blog-uri încorporate. Țineți minte totuși că este o concepție greșită că WordPress este special pentru blogging. Software-ul autonom disponibil pentru descărcare este un CMS în adevăratul sens la cuvântului.

4. Este flexibil

În funcție de cât timp intenționați să păstrați site-ul dvs. în topul căutărilor, probabil că veți dori să ajustați, să modificați sau să revizuiți complet aspectul său la un moment dat. WordPress permite schimbări rapide și ușoare, fără a vă suprasolicita angajații, cum fac celelalte sisteme de management al conținutului.


Sursa: Opensourceforu

5. Este optimizat pentru SEO

WordPress oferă funcții de management out-of-the-box, care permit dezvoltatorilor novici să lucreze cu ușurință cu cuvinte cheie și optimizare. Plug-in-urile gratuite cum ar fi Jet-pack permit, de asemenea, o optimizare simplă pe mobil, ceea ce este un lucru foarte important pentru SEO, deoarece optimizarea mobilă este acum un factor considerabil în algoritmii Google de căutare.

În concluzie...
Pentru a rezuma ceea ce menține WordPress în fruntea dezvoltării web, software-ul este gratuit și intuitiv. Acesta permite utilizatorilor începători să lucreze cu funcționalități puternice și utilizatorilor avansați să se aventureze în adâncimile soft-ului accesând plugin-uri și alte caracteristici. Dacă aveți în vedere crearea un nou site web, WordPress poate fi soluția ideală!