Ce înseamnă off-page S.E.O.?

Optimizarea motorului de căutare (SEO) este o „fiară dificilă”. Majoritatea clienților au o idee vagă despre ceea ce reprezintă (ceva legat de cuvinte cheie, afișarea undeva în clasamentul de căutare etc.), dar nu se rezumă nici pe departe la atât.

Fără a merge prea departe, în jos „vizuina de iepure” a definițiilor SEO, astăzi propunem să ne concentrăm asupra unui stil de SEO pe care toți proprietarii de site-uri ar trebui să-l cunoască dacă speră la o poziționare bună în căutarea organică: off-page SEO.

Ce este acest misterios „off-page SEO”?

În ciuda varietății de stiluri SEO existente, cele mai multe ghiduri grupează știința SEO în două categorii: on-page SEO și off-page SEO.

Majoritatea proprietarilor de site-uri sunt familiarizați cu SEO-ul de tip on-page, cum ar fi opțiunile de cuvinte cheie, titluri și metadate, precum și orice alte funcții de pagină pe care le puteți ajusta efectiv pe conținutul paginii.

În schimb, SEO-ul off-page este un subset de strategii pentru creșterea poziției paginii dvs. pe o pagină care cuprinde rezultatele motorului de căutare (SERP). Diferența primordială aici este că nu puteți controla off-page SEO-ul - nu în adevăratul sens la cuvântului. Off-page SEO-ul apare, ei bine, în afara paginii. Este o măsură a modului în care site-ul dvs. este vizualizat de alte pagini web și de crawlerele de căutare online care determină clasarea fiecărei pagini. În esență, este reputația dvs. online.


Sursa: Clicks Bazaar

Îmbunătățirea SEO-ului de tip off-page

Știm cu toții că nu vă puteți controla propria reputație, dar dacă off-page SEO-ul este determinat de forțele exterioare pe care webmasterii nu le pot influența, cum putem să îl îmbunătățim?

Aceasta este întrebarea care face off-page SEO-ul o „fiară” mai evazivă decât omologul său on-page. Cu toate acestea, îmbunătățirile SEO de tip off-page pot fi grupate, în general, în două categorii:

  • strategii de link-building
  • social media marketing și strategiile de creștere a încrederii.

Link-building-ul

Crearea de link-uri sau creșterea numărului de linkuri care redirecționează utilizatorii către site-ul dvs. este strategia principală pentru îmbunătățirea SEO-ului off-page. Acest proces implică răspândirea unor zvonuri, vorbe, păreri despre pagina dvs. web prin intermediul internetului, postări ale oaspeților pe blogurile altor persoane și partajarea conținutului cât mai mult posibil pentru a ajunge la concluzia: „Hei! Cititorii mei vor adora asta. Voi plasa un link de legătură către asta pe propriul site.”

Linkurile sunt unul dintre modurile principale de indexare a căutărilor, utilizat de Google de exemplu, care determină cât de eficientă este o pagină. Unii dintre cei mai importanți factori de clasificare bazați pe link-urile utilizate de Google includ:

  • numărul de domenii de legătură
  • număr de pagini de legătură
  • relevanța legăturii.


Sursa: Lynda.com

Social Media Marketing

Deși proprietarii de site-uri nu primesc puncte SEO pentru linkurile postate pe social media, acest lucru nu înseamnă că nu au nicio valoare. Partajarea informațiilor pe social media este o modalitate foarte bună de a genera acel „buzz” mult râvnit despre site și de a crea o rețea de fani, în special atunci când sunteți un brand activ care publică în mod regulat.

Obținerea backlink-urilor cu autoritate este scopul final, însă poți să atingi acest obiectiv numai dacă ai o urmărire sănătoasă a utilizatorilor care au încredere în tine, găsesc elemente de valoare pe site-ul tău și sunt dispuși să-ți susțină brand-ul.

În general, webmasterii care speră să înțeleagă SEO-ul de tip off-page trebuie să-și amintească faptul că off-page este totul despre autoritate. Obținerea mai multor linkuri va crea cel mai mare impuls în clasamentul dvs. SERP, dar rezultatul așteptat apare numai dacă, concomitent există un site bine structurat, care și-a stăpânit SEO-ul on-page, alături de producerea unui item sau serviciu pe care alții doresc să îl împărtășească.


Sursa: Ghana Talks Business