Ce este un wireframe și cum ajută designul dvs. web?

Renumitul autor și expertul în UX, Steve Krug, este renumit pentru un motiv: știe ce face o experiență a utilizatorului cu adevărat bună.

Așa cum am mai amintit și în articole anterioare, un principiu central al UX-ului este crearea de interfețe web simple care sunt convingătoare, ușor de înțeles și, mai ales, intuitive. Acestea sunt cele mai înalte obiective pe care le puteți atinge, dacă vorbim din perspectiva celor care nu sunt familiarizați cu procesul de dezvoltare web. Însă pentru designeri, totul începe într-un singur loc: scheletul.

La fel cum casele sunt construite pe fundații, iar blogurile se bazează pe schițe, scheletul site-ului dvs. web oferă structura pentru aproape orice decizie pe care designerul dvs. o va face. Ca s-o spunem pe șleau, un cadru wireframe este un cadru schelet al structurii site-ului folosit pentru a arăta cum se conectează totul, cu scopul de a garanta că produsul final va îndeplini obiectivele companiei.


Sursa: OuterBox Solutions

Ce informații includ modulele de tip wireframe?

Carcasele de tip wireframe pot fi la fel de simple ca schițele făcute cu creionul pe hârtiei sau la fel de complexe precum mediile interactive web realizate pe deplin. Dar, indiferent de cât de detaliate sunt, toate oferă aceleași informații:

  1. numărul estimat de pagini
  2. modul în care fiecare pagină este legată una de cealaltă
  3. formularul functional
  4. elemente de navigație
  5. unde va duce conținutul
  6. orice alte considerente funcționale de care un anumit site are nevoie.

Este important să rețineți că scheleturile de tip wireframe trebuie să fie destul de goale în comparație cu ceea ce vă este livrat la sfârșitul proiectului, fără nici un fel de fler vizual, cum ar fi imaginile, tipografia sau chiar culoarea.