Ar trebui să vă găzduiți site-ul intern? Experții spun NU!

O întrebare obișnuită pe care o auzim de la clienți, în special clienții de dezvoltare a software-ului care au un personal IT mare, este: „Ar trebui să ne găzduim site-ul intern?” Aceasta este o întrebare foarte valabilă și se bazează adesea pe obiective strategice și preocupări legitime.

De ce ar dori o companie să găzduiască site-ul propriu pe plan intern?

Există o serie de motive pentru care o companie poate dori să găzduiască site-ul B2B intern, inclusiv:

  • disponibilitatea resurselor IT cu experiență, cum ar fi o firmă de tehnologie sau o firmă de software
  • preocupări legate de securitatea și amenințarea cu încălcarea securității
  • dorința de a menține un control strict asupra site-ului și care are acces la site-ul web

Există probabil și alte motive pentru a lua în considerare găzduirea unui site web pe plan intern, dar acestea sunt cele mai frecvente motive pe care le auzim de la clienți.

Recomandări de la experți în site-uri B2B

În timp ce motivele pentru care se dorește un hosting realizat pe plan intern sunt mai mult decât fondate, răspunsul nostru și răspunsul altor experți în domeniu este întotdeauna „Nu”. Nu recomandăm găzduirea unui site web B2B pentru o serie de motive, dintre care multe susțin obiectivele strategice a clienților noștri și pentru a ușura preocupările lor legate de site-ul web. Permiteți-ne să vă explicăm...


Sursa: LandLord Max

Maximizați resursele interne

Dacă doriți să vă valorificați resursele IT interne, vă recomandăm să lansați noi proiecte legate de serviciile sau ofertele de produse, în loc să vă concentrați pe aspecte legate de găzduirea web. Gazduirea web, în timp ce poate fi considerat un domeniu conex, este unul specializat și necesită o anumită experiență și un bagaj de cunoștințe. De asemenea, este nevoie de o investiție semnificativă de timp și spațiu, mai mult timp decât echipa dvs. de IT își permite să piardă. Timpul lor este mai bine petrecut susținând nevoile clienților dvs. decât nevoile echipei interne.

Gazduire experți de securitate

Deși se pare că cea mai bună modalitate de a asigura un site web este să fie găzduit intern, acest cel mai adesea nu este cazul. Prin utilizarea unei companii de hosting de renume, cum ar fi Network Systems, puteți fi siguri că site-ul dvs. B2B este sigur și utilizează cele mai recente practici și alerte. În plus, site-ul dvs. web va fi monitorizat 24 de ore din 24 de către o echipă de experți care poate aborda rapid problemele sau poate efectua întreținerea necesară pentru a evita breșele de securitate. Dacă ați gestiona intern, va trebui să configurați un sistem pentru a monitoriza și a răspunde la probleme cât mai repede posibil. Echipa dvs. IT este pregătită să fie la dispoziție 24 de ore din 24/7 pentru a aborda problemele legate de site-uri în timp real?


Sursa: CarpatoDesign

Mențineți controlul și accesul

Predarea „domniei” asupra site-ului unui furnizor de găzduire web nu înseamnă că predai accesul la modul concret asupra paginii B2B. În realitate, vă mențineți controlul complet al site-ului dvs. și puteți restricționa accesul la acesta după cum doriți. Beneficiul suplimentar de a lucra cu un furnizor de hosting de încredere este că puteți controla mai bine actualizările pe site și puteți efectua cu ușurință testarea. Acest lucru se realizează prin crearea unui site de testare prin intermediul furnizorului de servicii de găzduire. Toate actualizările, modificările și îmbunătățirile sunt efectuate pe site-ul de testare pentru a vă asigura că funcționalitatea nu este pierdută, apoi lansată pe site-ul live, după ce se confirmă că nu vor apărea probleme.