Anticipați și executați: viitorul designului UX

Întrucât companiile cresc și se dezvoltă, nevoile lor de afaceri se schimbă. Publicul țintă se poate schimba de asemenea.

Web designul de succes a fost întotdeauna despre anticiparea modului în care un client va interacționa cu un site web și îl va proiecta pe această interacțiune în minte. Viitorul designului UX este în automatizarea proiectării, designul UX pentru Realitatea Augmented și rolul schimbător al unui designer UX.

Automatizare proiectării

Automatizarea infiltrează fiecare industrie. De la autoturisme la asistență medicală, mașinile învață să elaboreze drumuri și să diagnosticheze o boală fără a interacționa cu un om. Dacă automatizarea este atât de prolifică, putem anticipa invazia sa în spațiul UX?

Pot fi procesele creative automatizate? Putem automatiza UX-ul (experiența utilizatorului)? Dacă se poate, ar trebui să procedăm astfel?


Sursa: Kiwi Agency

Automatizarea nu va înlocui designerii. Pur și simplu o vedem ca eliminând o barieră în procesul creativ. Dacă o mașină poate urma un algoritm pentru a schița un site web, UX se va îndepărta de procesul obositor și repetitiv al procesării prin fir. Arhitectura site-urilor web se va proiecta, organiza și evolua pe baza obiectivelor afacerii. Procesul de design web va fi mai rapid, dar designerii UX nu vor fi depășiți. Ei vor putea să se concentreze pe lucrurile pe care AI nu le pot face - să integreze bucuria, emoția și empatia în experiențele utilizatorilor pe care îi creăm.

După cum afirmau cei de la Forbes, „Andy Warhol a folosit serigrafie și o armată de ajutoare ... ” totuși, „practicile liniei de asamblare nu-i diminuează din valoarea artistică”.

Design UX pentru realitate augmentată

Succesul AR se bazează în mare măsură pe designeri, deoarece AR este un mediu imersiv. Nu poate fi fragmentat sau frustrant. Aici vom vedea cu adevărat designerii UX care vor închide spațiul dintre ecran și experiență, schimbând modul în care interacționăm cu produsele.

Deoarece modul în care interacționăm cu schimbarea tehnologică, va fi mai important ca niciodată ca designerii UX să anticipeze adaptările viitoare în comportamentul uman.


Sursa: Ivey Business Journal

Rolul schimbător al designerilor UX

Vom vedea designeri UX specializați în interfețe vocale și realitate augmentată. De asemenea, designerii vor deveni mai implicați în dezvoltarea afacerilor, întinzându-și partea creativă și continuând să influențeze procesul de conversie a clienților. Un designer UX cu spirit strategic dă companiilor un avantaj competitiv.

În toate industriile, oamenii se tem că automatizarea va înlocui rolul lor. Învățarea în mașină este uimitoare, dar nu poate înlocui piesele de UX care sunt inerente umane.