5 Sfaturi pentru alegerea unui nume de domeniu trendy

Alegerea unui nume de domeniu este foarte asemănătoare cu realizarea unui tatuaj; ar trebui să fii un pic selectiv, deoarece fie va dura o lungă perioadă de timp, fie va fi foarte dureros de schimbat.


Sursa: Antz Business Solutions

Ca o companie de web design care a fost în afaceri de peste un deceniu, înțelegem importanța acestei alegeri, motiv pentru care am optat să împărtășim un top al sfaturilor pentru alegerea unui nume de domeniu la modă, durabil și mai ales potrivit!

Există câteva lucruri importante pe care toată lumea ar trebui să le ia în considerare înainte de a alege un nume de domeniu, indiferent dacă aveți o nouă afacere, proaspăt „ieșită” pe piață sau o marcă, un brand deja consolidate, pregătită pentru o prezență puternică pe www.

5 Sfaturi pentru alegerea unui nume de domeniu

Nu-l lungiți - un nume lung, indiferent ce reprezintă, este greu de reținut, exact ce nu vă doriți atunci când vine vorba de un domeniu; în plus, lungimea este direct proporțională cu probabilitatea ca cineva să-l scrie greșit.

Păstrați-l ușor de pronunța și de scris - când vreți ca cineva să împărtășească numele domeniului dvs., trebuie evitată orice piedică lingivstică ori legată de pronunție; vă sfătuim să nu utilizați variante „drăguțe” în ortografia cuvintelor, adică liniuțe sau numere sau orice altceva care poate determina pe cineva să nu vă găsească (Big-1 versus Bigone este un exemplu pertinent).


Sursa: Lounge Lizard

Transformați numele în ceva memorabil - există milioane de nume de domenii în lume, deci este logic să visați la un nume memorabil; e facil să încercați să creeați o legătură între nume și specificul afacerii, al sectorului de activitate.

Tineți minte: unele nume sunt prea „plate” și plictisitoare, dar este o linie fină între unic și greu de reținut.

Gândiți-vă la branding – optați pentru o denumire care să inspire ceva real; marca dvs. Problema cu unele nume precum „Going4broke” este că arată aproape generic, chiar dacă este unic. Devine imperios necesar să inventați un nume care nu se va pierde cu ușurință în amestec. „SoundLabs” sau „Gamestop” sunt nume care folosesc termeni generici combinați într-un mod interesant și util pentru branding.

Țintiți spre .ro – deși există o mulțime de noi extensii RoTLD care tocmai au fost lansate, business-urile inteligente continuă să se concentreze asupra domeniilor care se termină în ".ro", deoarece sunt pur și simplu mai ușor de recunoscut și transmit un sentiment de încredere.


Sursa: Speedhost

Nu uitați să cercetați

În timp ce efectuați acești pași, este important să faceți cercetările aferente. Există milioane de domenii deja existente și trebuie să fiți atenți când vă gândiți la numele dorit. Doar nu vreți ca acesta să fie confundat cu ceva similar și nici nu vreți probleme care decurg din suprascrierea unei mărci comercială existente, un trademark.

În cazul încălcării, amintiți-vă că nu va fi loc de explicația confuziei în fața judecătorului, care ar putea considera că încercați în mod intenționat să fiți confundat cu altcineva prin alegerea tocmai a acestui nume. De asemenea, nu vă limitați la ceva care se află deja în uz, chiar dacă este „.net” sau „.org”, deoarece se lasă loc de confuzie și frustrare în rândul potențialilor clienți.

Putem concluziona, așadar, că un nume de domeniu excelent este la fel de important ca și numele pe care îl alegeți pentru afacerea dvs. Presupune un process minuțios (sau, cel puțin, așa ar trebui), cu alocarea a mult timp de gândire și amplă considerare. Aceste sfaturi pentru a alege un nume de domeniu trendy (și durabil) ar trebui să vă ajute să faceți pași în direcția unei identități online cu care să vă puteți mândri, care să vă promoveze brandul și să se potrivească conceptului de business.