5 oferte de inclus pe site-ul dvs. de e-commerce

Care este obiectivul principal al site-ului dvs. de comerț online? Să vândă! Dar uneori, susținerea și creșterea vânzărilor pot fi provocatoare.

Indiferent dacă vă aflați în ziua 1, ziua 100 sau anul 10 al funcționării business-ului, încorporarea ofertelor poate ajuta la creșterea traficului pe site-ul dvs. web și la creșterea vânzărilor noi și recurente. Verificați aceste 5 oferte ce merită incluse pe site-ul dvs. de comerț electronic, pentru a vă să depășiți o eventuală stagnare a vânzărilor.

Coduri de reducere

Tuturor le place să se simtă ca și cum ar face parte din mulțimea unui „grup” închis. De ce nu ajutați clienții să maximizeze sentimentul de aparteneță prin trimiterea codurilor speciale de reducere? Asigurați-vă că utilizați diferite reduceri pentru istoricul diferit de cumpărare și personaje ale cumpărătorilor pentru o eficiență maximă.

Cumpără unul, primești unul gratuit (BOGO)

Dacă cineva se gândește deja să cumpere ceva, încurajați-i prin oferirea unui alt produs gratuit. Atunci când utilizați oferta BOGO – Buy One, Get One (free) clienții simt că primesc valoarea maximă pentru suma de bani cheltuită și sentimentul de vinovăție privind achiziția se diminuează drastic.

Prețuri la vrac

Aceasta este o altă ofertă care îi poate determina pe clienții dvs. să simtă că obțin cea mai bună soluție de preț, cea mai bună valoare a achizițiilor. Oferind o reducere tip prețuri la vrac, stimulezi achiziționarea de mai multe produse, ceea ce se poate traduce printr-un câștig mult mai mare. Doar asigurați-vă că aveți inventarul pentru a susține această opțiune!


Sursa: Cora

Transport gratuit

Ce face din Amazon Prime un business atât de incitant și de succes? Ar putea avea legătură cu transportul asigurat în doar 2 zile. Dacă un client efectuează comparații între item-urile ce dorește să le cumpărere și a găsit două produse identice pentru același preț, de la cine va decide să cumpere în final? Compania care îl costă mai puțin. În S.U.A., de obicei, costul pentru clienți include transportul maritim. Prin eliminarea acestui cost suplimentar, puteți obține mai multă concurență și puteți încuraja vânzările pe termen lung.

„Taxele suplimentare de expediere în timpul procesului de plată a comenzii contribuie la abandonarea căruciorului, cunoscută și sub denumirea de călcâiul lui Ahile al site-ului de comerț electronic”. – Outerbox

„Premiați” recomandările

Oamenii iubesc să ofere recomandări și recenzii. Dacă clienților dvs. le plac produsele comandate, ei vor dori să le spună prietenilor despre acest lucru. De ce să nu stimulați procesul? Atunci când oferiți o reducere pentru o nouă recenzie venită din partea clienților, îi încurajați atât pe clienții actuali să vă revizuiască site-ul web, cât și pe cei care vă ajută să aduceți lead-uri. Această ofertă este un categoric win-win (câștig-câștig).

Atunci când includeți oferte pe site-ul dvs. de comerț electronic, este important să vă abordați opțiunile din perspectiva clientului. Toate opțiunile care adaugă valoare sau economisesc bani vor fi observate 100%!. Aveți deja cele mai bune produse / servicii? A sosit vremea să aduceți ofertele site-ului dvs. web la standardele de produs.